Biografie

Biografie

Van harte welkom op de website van Monique Zingt! Monique is mijn eigen naam en zingen is altijd mijn passie geweest. Op mijn negende stond ik op het podium samen met mijn vader en sinds mijn 19e treed ik op als professioneel zangeres. Na en tijdens mijn schooltijd op de Kleinkunstacademie zong ik in diverse bands, waaronder Nightfood en Sesam.

Jaren geleden heeft de popmuziek plaatsgemaakt voor Jazzmuziek en ben ik gaan optreden met verschillende professionele muzikanten in diverse samenstellingen. In Duo, trio, kwartet maar ook in het kwintet Mo with the Flow. We spelen vooral easy listening jazz van Norah Jones tot Ella Fitzgerald.

Daarnaast treedt ik met een Nederlandstalig repertoire op voor ouderen in zorginstellingen in Nederland. Dit vind ik ontzettend leuk om te doen.

Een aantal jaar geleden heb ik het Trio van Toen opgericht, hiermee verrassen we een ieder met Nederlandstalige liedjes uit de jaren 40, 50 en 60, welke we in een heerlijk jazzy jasje hebben gegoten! En zo komen Nederlands en Jazz samen.

Na mijn solo cd heb ik dit jaar een CD opgenomen met het Trio van Toen. 11 Nederlandstalige pareltjes in een Jazzy jasje, van Diep in mijn hart tot liedjes van Annie de Reuver, Eddy Christiani en Max van Praag. Een compilatie is op deze site te beluisteren ..en hij is te bestellen via het contactformulier.

Hieronder 2 nummers van mijn solo cd, met een hele kleine bezetting van piano en (bas)gitaar.
Liedjes die me lief zijn:

I aint gonna let you brake my heart again

I will wait for you